============================================================

fredag 24 april 2015

Älskade lilla Stora

För ungefär 1½ vecka sen hände en olycka på skolan. Sonen och några kompisar hade lekt i skogen, som de gör varje dag. De hade klättrat i träd, som de gör varje dag. Men så ramlade Sonen ner från ett träd när de höll på att klättra. Inget konstigt i det egentligen. Alla barn klättrar och gör sig illa, så jag höjer inte så många ögonbryn för det.

Men tydligen hade barnen dragit fram en massa stubbar och grenar till trädet i fråga, för att få lite lättare att klättra upp - grenarna satt för högt upp - och självklart lyckades Sonen landa så illa att han slog i kinden i en av stubbarna.

Så här såg han ut när jag hämtade honom den där eftermiddagen.


Han var rejält svullen i några dagar - såg lite ut som att han hade världens tandvärk á lá Lina i "Emil i Lönneberga" - men han sa själv att han inte hade ont. Han kunde äta normalt, inga tänder hade skadats och inte gjorde det ont när han borstade tänderna heller.

Så vi skötte om såret hemma. Tvättade och höll koll. Och det läkte fint.

Nu har såret försvunnit, och svullnaden gått ner. Däremot kan vi nu känna en knöl på kinden. Precis i anslutning till själva kindbenet. Det gör inte ont när man känner, men om man trycker direkt på knölen så gör det tydligen ont.

Så idag ringde jag läkaren, och på tisdag ska vi ner och undersöka vad som kan ha hänt. Man tänker ju lite att om det är något som gått sönder så borde det ju göra ondare? Eller?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, lite som att man borde känna när man sågar sig i benet med en motorsåg :)/Maken