God Kväll!
Tänkte bara snabbt tipsa om en supergod glutenfri kladdkaka som jag testat nu två helger på raken. Första helgen blandade jag i Daim-kulor i smeten, och idag blandade jag i krossad Marianne. Båda alternativen är supergoda, men man ska ha i åtanke att kakan blir väldigt "knäckig" och kan bli seg att skära loss. Därför ska man nog inte ha kakan i en teflonform, som jag hade, för du behöver kunna skära i kakan ordentligt.
Receptet är i alla fall enkelt. Du behöver:
2 ägg
2,5 dl socker
100 g smör (jag använde laktosfritt smör)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax)
Lite salt
Kokos att bröa formen med
Extra: 1 påse Daim-kulor alt. 25 Marianne-kolor.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret och tillsätt i äggröran
4. Blanda alla övriga torra ingredienser och vispa försiktigt ner i smeten. Vispa inte för länge.
5. Smöra en form och täck kanterna med riven kokos
6. Blanda i en påse Daim-kulor alternativt 25 krossade Marianne-kolor i smeten
7. Häll upp smeten i formen och ställ in kakan i ugnen i ca 30 minuter
8. Stäng av ugnen efter ca 30 minuter och låt den stå på eftervärme i ca 10 minuter
9. Servera med vispad grädde
Du behöver såklart inte ha varken Daim eller Marianne-kola, utan smeten går att laga till en supergod vanlig kladdkaka om man hellre vill det.
Grundreceptet har jag för övrigt hittat här.
Enjoy!
:-)
OBS!! Om du vill ha kakan helt laktosfri så får du skippa Daimen och Marianne, förutom att smöret såklart måste vara laktosfritt också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar