============================================================

söndag 11 oktober 2015

Glutenfri kladdkaka de Luxe

God Kväll!

Tänkte bara snabbt tipsa om en supergod glutenfri  kladdkaka som jag testat nu två helger på raken. Första helgen blandade jag i Daim-kulor i smeten, och idag blandade jag i krossad Marianne. Båda alternativen är supergoda, men man ska ha i åtanke att kakan blir väldigt "knäckig" och kan bli seg att skära loss. Därför ska man nog inte ha kakan i en teflonform, som jag hade, för du behöver kunna skära i kakan ordentligt.

Receptet är i alla fall enkelt. Du behöver:

2 ägg
2,5 dl socker
100 g smör (jag använde laktosfritt smör)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax)
Lite salt
Kokos att bröa formen med

Extra: 1 påse Daim-kulor alt. 25 Marianne-kolor.

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret och tillsätt i äggröran
4. Blanda alla övriga torra ingredienser och vispa försiktigt ner i smeten. Vispa inte för länge.
5. Smöra en form och täck kanterna med riven kokos
6. Blanda i en påse Daim-kulor alternativt 25 krossade Marianne-kolor i smeten
7. Häll upp smeten i formen och ställ in kakan i ugnen i ca 30 minuter
8. Stäng av ugnen efter ca 30 minuter och låt den stå på eftervärme i ca 10 minuter
9. Servera med vispad grädde

Du behöver såklart inte ha varken Daim eller Marianne-kola, utan smeten går att laga till en supergod vanlig kladdkaka om man hellre vill det.

Grundreceptet har jag för övrigt hittat här.

Enjoy!

:-)


OBS!! Om du vill ha kakan helt laktosfri så får du skippa Daimen och Marianne, förutom att smöret såklart måste vara laktosfritt också.

Inga kommentarer: