============================================================

söndag 19 november 2023

♡ Status ♡

Sen lördag kväll och jag har överlevt en dag som jag BÄVAT FÖR i två månader. Jag vill inte gå in på vad det rör sig om - det är privat - men det har varit väldigt jobbigt.

De senaste dagarna har jag verkligen fått jobba med min mentala träning. När jag står inför något jobbigt så har jag i många år, medvetet eller omedvetet, liksom stretat emot. Jag har nästan försökt att stoppa tiden, för att slippa ta tag i det där jobbiga. Även om jag såklart inte kan stoppa tiden. 

Jag upptäckte detta när Lilla Mamma gick bort och jag ABSOLUT INTE ville gå på begravningen. Jag var tvungen att ändra mindset. Jag gick från att tänka "fan, fan, FAAAAN..  jag vill inte att det ska bli torsdag...!!" till att jag började tänka "...det spelar ingen roll vad du gör, det kommer att bli 14.00 på torsdag... men vet du, det kommer också att bli 18.00 på torsdag, och då är det över och du är hemma med familjen igen..."

Vägbulan, kallar jag det. Det är något jag måste förbi bara. Det är jobbigt en stund, men sen är du över bulan. Så det gäller att fokusera på det som ligger efter att du kommit över bulan.

Det funkar. För mig i alla fall.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Efter bulan åkte vi till lokala färgbutiken och valde ut ny färg till matplatsen och hallen. Vi visste ungefär vad vi ville ha men ändå stod vi där och velade och velade. Det finns ju många varianter!

Men vi landade i en matt sandfärgad kulör från Jotun. Vi har bara hunnit med en enkel strykning idag, men i morgon kommer vi längre. Det kommer att bli kanon!

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Igår blev det biokväll för mig och Loppan. Några av hennes kompisar hade snackat ihop sig med en av mammorna och eftersom Loppan gärna ville att jag skulle följa med så hade de bokat biljetter åt oss också. Det hela hade presenterats för mig lite löst. Som att det kanske, eventuellt skulle bli bio. Inte så jäkla spikat så jag hade nog släppt det redan. Sen på torsdagskvällen så stod det alltså plötsligt klart att biljetterna var bokade och klara. Så det var bara att köra på!

Vi såg nya "Hunger Games"-filmen. Den var okej. Inte speciellt bra egentligen. Men om man gillar filmerna i övrigt vill man kanske gärna ändå kolla en backstory-film. Även om den egentligen inte tillförde speciellt mycket. Den var drygt två och en halv timma lång och innehöll alldeles för mycket musikal-inslag för min smak. Men det var mysigt att gå på bio med tjejerna i alla fall. ♡




♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vägbulan, ett bra ord som jag ska börja använda. Kan relatera stenhårt till det där. Skjuter gärna saker framför mig. Så idag ska jag på både mammografi och gynekologen för cellprov. Dubbel ångest i väntan på svar 😩. Behöver platta till vägbulan i framtiden!

Din blogg väcker verkligen både allvarliga tankar och skratt!

Hafen75 sa...

Heja dig!
Både mammografi OCH cellprov - SÅ viktigt! Bra jobbat! Man får kämpa på men att ha fokus på vad som ligger EFTER vägbulan gör det i alla fall LITE lättare.

Tack för fina ord! De betyder mycket! ❤