Det blev som sagt efterrätt idag. Det är ingenting jag normalt gör. Annat än när vi har gäster, möjligtvis. Men jag kände för det idag. Ville lyxa till det lite, tror jag. Så det blev en kladdkaka med Daimgrädde och färska hallon. Kladdkakan i sig är gluten- och laktosfri, och vill man gå HELT laktosfritt får man skippa Daimen i grädden också.
Den togs i alla fall emot mycket väl av barnen, som glufsade i sig varsin bit i rekordfart!
Här är receptet, för de som är intresserade:
Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
175 gram laktosfritt smör
90 gram glutenfritt mjöl (jag använder Finax glutenfria Mjölmix)
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
Glutenfritt ströbröd för formen alt riven kokos - också väldigt gott att bröa med, men jag hade slut på detta hemma.
Så här gör du:
Smält smöret och låt det stå och svalna en smula
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen till ägg- och sockerblandningen och rör hastigt ihop.
Rör ner det smälta smöret sist.
Fyll den bröade formen med smeten, och grädda i ugn (175 grader) i 30-35 minuter.
Serveras med vispad laktosfri grädde med Daimkulor (tas bort om man behöver köra HELT laktosfritt, eftersom de innehåller mjölkchoklad) samt färska hallon.
Smaklig spis! :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar