============================================================

måndag 18 december 2017

Helgen som gick

God Morgon och God Måndag!

Det var en rejält händelserik helg som passerade, måste jag säga!

I fredags sov Sonens kompis över, och vi satt och kollade på finalen av "Det stora hoppet" och veckans avsnitt av "Maxat". Supermysigt. Det var inte så oväntat att Timmy och Julia - det gröna laget - skulle vinna finalen i "Det stora hoppet". Timmy har varit rätt överlägsen under hela tävlingen, men vi höll på Magnus och Fanny - det röda laget - eftersom vi älskar underdogs!

Det har varit så himla kul att följa alla papporna och döttrarna genom det här programmet, och jag hoppas att det kommer en säsong till!

På lördagen skulle jag in till nya jobbet igen, och få lite mer utbildning och genomgång. Jag tog ett tåg strax före åtta på morgonen, och jag var typ ensam på hela tåget...! 😂

 

Jag hade tagit med mig en liten julpåse till nya kollegorna också. Dels till tjejen som tagit TVÅ lördagar för att sitta och lämna över till mig - det är ju värt mycket både för mig och för bolaget - men också till de övriga. Lite julgodis från mig till dem liksom. 😊 

Efter hemkomsten från Kungliga Hufvudstaden var det bara att svida om och klä på sig maaaaaassor av varma kläder, för jag och Dottern skulle till stallet och den årliga julshowen. Den var ju fantastisk som vanligt.


Första numret var, som varje år, när den äldsta, alldeles vita hästen, kommer in som Pegasus. Då blir man helt varm i hela kroppen.


Sen fick vi också veta att det var hans sista år som Pegasus. Han är gammal nu. Och innan nästa julshow är han förmodligen pensionerad. Då rann tårarna faktiskt. Han är sååååååå fin! 💕

Sen fick julshowen besök av både Tomten, tomtenissar, Rudolf (som var shetlandsponnyn med renhorn), ponnys i galopp och riddare i full mundering och i fullt riddarspel.


Och sen, när riddare och lansar och svärd plockats undan kom hon. Ljusets drottning. 💕


Alltså... jag tror fan jag också ska börja rida. Faktiskt! Jag är ingen hästtjej alls, men efter att ha hängt med Dottern i stallet i tre terminen är jag faktiskt på väg att bli en. Det är mysigt. Avstressande. Kanske vore bra för mig?

Efter julshowen drog vi till KÖÖÖÖÖÖÖTT-kvällen hos vännerna. Maken och Sonen var redan där. Det blev hjortstek med potatisgratäng. Mycket gott. Och härligt julig känsla var det också!


Jag drack tyvärr rödvin till maten, och nu när jag är en gammal kärring har jag kommit på att jag nog faktiskt inte ska dricka rödvin längre. Alls. Jag får ALLTID en fruktansvärd huvudvärk av rödvin. Och det räcker med ETT glas. Jag är alltså inte bakis i övrigt, utan får bara sjukt ont i huvudet. Nästan direkt kommer det, och eftersom jag inte kan ta huvudvärkstabletter med vin i kroppen måste jag vänta, så på småtimmarna har jag så ont att jag mår illa. Så nej. Rödvin får nog vara ett gammalt minne från och med nu.

Men gårdagen blev väldigt fin ändå, trots att den började med huvudvärk. Bästa morfar kom förbi med sin käresta och min lillasyster, och så firade vi lite jul tillsammans. Och byggde pepparkakshus. Det var jättemysigt, och jag tror att det här kan vara det vackraste pepparkakshuset i världshistorien. 😍


Och idag är jag tillbaka på kontoret, och jag är tröttare än jag varit på väldigt, väldigt länge. Jag har ont i själen, så trött jag är. Jag har också ont i ögonen, och de muskelryckningar jag haft i höger öga har blivit ännu värre, och nu är vänsterögat också på hugget. Jag blir snart tokig! Kan inte koncentrera mig alls! Vad ska man göra...? Jag får nog fan uppsöka läkare snart...! 😢 Jag hoppas dock att lite julledigt skall vara tillräckligt för att kroppen min ska komma i balans igen. Håll gärna en tumme eller två för mig...

Nu jobbar vi på, vänner! Snart fredag! Snart jullov!

PÖSS!!



Inga kommentarer: