============================================================

lördag 23 juni 2018

Lite om igår, lite om idag

God Morgon!

Midsommardagen ser ju något mer lovande ut - rent vädermässigt alltså. Igår måste det ha varit rekord i ombytligt väder! Man pratar ju alltid om den där bilden man har av Midsommarafton - den när man dukar utomhus, får springa in med allting pga störtskur, det klarnar upp, man kånkar ut allting igen, sitter i fem minuter, och sen springer in igen pga nu störtskur... Ni vet...?

Så var det ju faktiskt igår!
EXAKT så var det ju!

Nu valde vi att duka lunchen i uterummet, just av väderskäl, men först svettades vi i trettio grader, sen blev det regn och temperaturen sjönk till 22 och det blev behagligt. Sen kom solen igen och det blev grisvarmt, bara för att lösas av med nytt regn och temperaturfall. Sen kom solen och höll sig kvar, så vi valde att ta kaffet ute på altanen. Vi hann sitta EXAKT tre minuter, sen kom regnet! Bara att kuta in i uterummet igen! Och då blev det hagel...!

Helt vansinnigt väder!

Men, men... jag är glad i vårt uterum, kan jag säga! Man kan sitta "ute" utan att vara ute liksom. :-)

Hur som helst, lunchen var mycket trevlig. Det blev lite "knytis" där grannarna hade med sig framför allt sill, lax, räkor och annat Omega3-laddat, medan vi lite som är lite mer oborstade valde att satsa på kallskuret. :-)


Tanken var att vi skulle spela KUBB också, men... ja... hagel och sånt, ni vet... ;-)

Sen på eftermiddagen bröt vi upp. De skulle vidare på Midsommarmiddag, och vi skulle vidare på samma sak. Fast på annat håll, då... Vi bestämde att vi skulle ta KUBB och midsommartårtan - som vi alltså inte orkat äta - en annan dag. Typ idag. Eller i morgon.

Hos de andra vännerna blev vi bjudna på grillad oxfilé med potatispaj till varmrätt, och till efterrätt gjorde de verklighet av sitt tidigare hot och bjöd på baconkladdkaka.


Men nej... det var inte så himla illa. Skulle inte kalla det "kladdkaka", dock. Den hade mer konsistensen av en kraftig chokladkaka. Och man kände av sältan från baconet, absolut, men inte smaken egentligen. Så det var inte så illa som jag först hade trott. :-)

Idag väntar en hel del röjande och städande från mitt håll. MÅSTE komma igenom alla jävla högar och grejer överallt...! Maken pratade om att vi skulle åka till IKEA och handla garderobsväggen nu - den som vi byggt ihop virtuellt men inte köpt pga att IKEA inte kunnat leverera alla delar än - vilket såklart skulle lösa en hel del av alla klädhögar-överallt-i-hela-huset-problem som jag brottas med. Men vi får se hur det blir. Han har varit tvungen att ta ganska mycket smärtlindring på sista tiden, och då blir hans dygnsrytm helt uppfuckad. Han somnar kanske vid 2-3 på natten först. Ibland 4. Och då sover ju han bort halva dagen sen. Trist för oss alla såklart, men det är bara att gilla läget.

Så här någonting tänkte vi.
Och så blir det inte skjutdörrar framför, utan tjocka gardiner.
Kanske mörkläggningsgardiner. Då kan Glenn (robotdammsugaren)
komma in under och dammsuga. Smart va?! :-)


Men hörrni - nu har jag inte tid med det här längre!
Inte om jag ska hinna
- städa
- röja
- tvätta
- cykla till centrum med barnen och handla lördagsgodis
- åka till Tippen
- åka till IKEA och handla...

💗

Inga kommentarer: