============================================================

tisdag 16 juli 2019

Semester2019 - En dag i Uppsala

Under senvåren har jag fått upp väldigt mycket reklam för "Titanic - the exhibition" i mitt Facebook-flöde. Och eftersom jag uppenbarligen är en sucker både för reklam och för tragiska människoöden la jag fram för familjen att det kanske kunde vara en bra grej att besöka när vädret ändå är så pissigt.  Och så blev det alltså idag.




Själva utställningen var bra. Stundtals var den också känslosam. Upplägget var att man bokar biljett till en given slot-tid (vi hade 11.30-11.59) då insläpp sker. Man går sen själv med audio-guide och hörlurar och tittar och lyssnar. Hela rundturen tar ca 1 tim 20 min att gå.

Vi gick hela familjen, och även minstingen på knappt 10 år uppskattade det, även om det nog var lite på gränsen för henne.

Jag rekommenderar ett besök på den här utställningen, innan den försvinner i slutet av augusti! Men boka biljetter! Annars är det nog kört att komma in!

Och eftersom utställningen var i Fyrishov passade vi på att gå och bada i Äventyrsbadet efter. Man fick dessutom specialpris på badet när man gått på Titanic-utställningen, så det var ju najs!

Men badet var lite för jobbigt tyckte jag. Jag fattar att barnen älskar det, men idag var det FÖR MYCKET FOLK! Jag fick nästan panik ibland, för det kändes som att det var folk överallt! Inge kul... Men som sagt... Barnen hade roligt i alla fall.

När vi kom hem från Uppsala hade det hunnit bli tidig kväll och vi tog oss direkt till några kompisar där vi skulle äta middag. Supermysigt!

Det blev grillade kycklingspett med jordnötssås och ris. Och till efterrätt både tårta och kakor! 😊



Hon fick en ananas
och en hortensia i
present - hon fyllde år
i söndags. 🧡




Nu är det dock natta som gäller. Jag är galet trött efter den här dagen!

I morgon ska vi hämta våra pass, jag ska åka in till kontoret en snabbis, och sen blir vi kvar i stan och kollar in nya "Lejonkungen" på bio. Barnen hade så mycket biocheckar kvar från sina födelsedagar att det var dags att börja utnyttja dem. 👍🏻

PÖSS!

💜🧡💛💚💙❤

Inga kommentarer: