============================================================

lördag 25 maj 2024

♡ Fredagens ♡

Vilken konstig vecka det varit. Eller... inte konstig kanske. Men bara jävligt jobbig. Mest för att saker konstant strulat till höger och vänster, och det har varit ett vansinnigt stressande fram och tillbaka hela tiden.

I helgen kommer det att fortsätta. Jag behöver jobba en del. Och så behöver jag komma ikapp med tvätt och städning. Och jag behöver stötta Dottern som behöver plugga hela helgen. Det kommer alltså att gå i ett.

Det är som sagt galet hur lärarna på Dotterns skola plötsligt spottar ut saker nu som måste in för att de ska ha vettiga bedömningsunderlag till betygsättning. Bara till måndag har hon en presentation som ska tränas in, en bilduppgift (och om man vet NÅNTING om min Dotter så vet man att hon tar bild otroligt seriöst pga hon är MAKALÖST duktig), ett prov, ett mattehäfte som hon fick igår, ett grupparbete som hon till stora delar måste göra själv samt att de "kanske" ska ha prov i NO i veckan. De vet inte. För läraren är (planerat) sjukskriven. Han har skrivit upp "prov" men det finns inget material och ingen vet riktigt.

Hon bröt ihop två gånger igår av stress. En gång på skolan och en gång hemma med mig när hon berättade hur mycket hon har att göra.

Fyfan.

Så vi ska jobba och slita tillsammans i helgen. Och så ska vi se till att bryta av lite mitt på dagen med typ lunch och lite kort shopping på centrum. Vi måste hålla tiderna såklart men man måste pausa ibland. ♡

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Ikväll har jag och Maken varit själva. Dottern har varit på tjejmiddag och Sonen har hängt med sina kompisar.

Vi tog en kvällspromenad i det fina vädret, och sen passade vi på att kolla på en film som vi tänkte att Kidsen ändå inte ville se:



Det är väl i och för sig en julfilm kanske - den utspelar sig över jullovet i alla fall - men det spelade inre så stor roll.

Filmen handlar om den vresige och omöjlige läraren Paul som jobbar på en amerikansk internatskola för rika pojkar. Filmen utspelar sig 1970/1971. Paul drar det korta strået och blir den i personalen som får vara ansvarig för de elever som inte åker hem över jullovet, och mot alla odds utvecklas en relation mellan läraren som alla hatar och eleven på gränsen till relegering.

Det är en himla fin film detta! Själva storyn är kanske inte så otippad och unik men den berör ändå. Rekommenderas starkt!

●●●●○

Inga kommentarer: